2. oktober er det nyåpning av Amfi. Allerede nå er Stasjonen Eiendom i gang med nye planer om flere butikker, 
flere bygninger, større takparkering og lekker fasade. Masiv Bygg er Totalentreprenør.

Les hele artikkelen i Gjesdalbuen HER

– Eksakt oppstart for trinn 3 har vi foreløpig ikke, men rammebetingelsene i avtalen med Gjesdal kommune er i orden. Nå vil vi gjøre litt endringer på de første tegningene, og da blir det en ny prosess med det, men de fleste planene er klare, sier daglig leder Knut Mjølhus i Stasjonen Eiendom til Gjesdalbuen.

Trinn 2 åpner straks

Ikke alt er klart til åpning av trinn 2 den 2. oktober, men det aller meste. Nye butikker flytter inn, og flere kommer etter hvert. I tillegg går det nok en liten stund før SR-Bank flytter inn i sine nye lokaler. Men når banken, posten og bakeriet forlater de lokalene de har i dag, ligger mye til rette for å begynne på trinn 3.

– Slike ting tar litt tid når man utvider og bygger ut allerede eksi-sterende lokaler. Det er enklere å jobbe med flate former, bare få en tom tomt å bygge på, enn å bygge videre slik vi gjør her. Tanken er at de lokalene SR-Bank og de andre har i dag blir revet, og at det da bygges nytt. Dette gjør vi både for å kunne ha mer utleieareal, samt for å øke antallet parkeringsplasser på taket, sier Mjølhus.

I vestenden av Stasjonen arbeides det nå for fullt med ferdigstillelse av en boligblokk kalt Blokk B. I trinn 3 ligger det enda en boligblokk inne.

Venter på sentrumsplan

Link Arkitektur har tegnet noen forslag til hvordan senteret kan bli seende ut når trinn 3 er ferdig.

– Det er viktig å presisere at dette utelukkende er et skisseprosjekt og viser muligheter. Ergo er det ikke noen garanti for at dette blir det endelige svaret. Prosjektet må også ses i sammenheng med den pågående områdeplanen for Ålgård sentrum som nå er ute til høring, sier Mjølhus.

Tidligere har det vært snakk om å bygge opp mot seks etasjer på tomten der Amfi Ålgård nå holder til, og selv etter at trinn 3 står ferdig er det fremdeles gode muligheter for å utvide. Blant annet kan det komme nye bygg mot nord med fleksibel utnyttelse til kontor eller bolig. Dette var opprinnelig inne i planen for trinn 3, men er mest aktuelt på sikt ifølge eiendomsselskapet.

– Det blir det området hvor kjørebruen er. Dette er et dekke med mulighet til å bygge noe, men det er ikke tatt noen beslutning ennå. Vi får ta det litt etter behov. Det kommer jo en helt ny sentrumsplan, så vi får se den også an litt før vi beslutter noe. Det viktigste i trinn 3 er at vi kommer i gang med å bygge nytt der SR-bank er i dag, sier Mjølhus.

Når Amfi Ålgård nyåpner 2. oktober er ikke alle de nye butikkene på plass, men i løpet av høsten skal følgende butikker holde åpent på kjøpesenteret:

SR-Bank, Posten, Coop Mega, Gullfunn, Feel, Floriss, Vinmonopolet, Frisørstuå og Herligheten, Kappahl, Me amore, Ålgård Sko, Nille, Cubus, Fame, Kitch’n, b.young, Linus og lykke, Magneten Sport, Vitus apotek, Reidun Salongen, Princess, Ringo og Ålgård Zoo.