Fysioterapeuter, leger og helsepersonell har flyttet fra Rettedalen og til nye lokaler på Myrå. – Vi har fått bedre plass og lysere lokaler, men savner utsikten over Edlandsvatnet, sier fysioterapeut Jørund Øygarden.

Les hele artikkelen i Gjesdalbuen HER

Etter å ha drevet flyttevirksomhet siden slutten av forrige uke, kunne leger og helsepersonell ved Helsebanken, samt de fire fysioterapeutene ved Ålgård fysioterapi ta imot pasienter i splitter nye lokaler på Myrå mandag morgen.

– Vi har fått bedre plass og lysere lokaler. Men vi savner utsikten over Edlandsvatnet, sier fysioterapeut Jørund Øygarden og ler.

I 17 år har Erik Olai Hauge holdt til i bygget i Rettedalen, som etter planen skal gjøres om til leiligheter.

– Lokalene her er bedre, og det var på tide å modernisere litt, sier han.

Legene har kontorer på rad og rekke, men ett av dem står foreløpig tomt.

– Bygget virker mer funksjonelt. Her er tilrettelagt for muligheten til å ta inn en fjerde lege, men slik det er nå er det ikke planer om flere, sier Hallgeir Heggem.

Også lege Torlaug Stangeland satte pris på de nye lokalene.

– Her er bedre parkeringsmuligheter, og pasientene slipper å ta i bruk trapper. Vi har vært med å utforme tegninger og planer fra starten av, og samarbeidet med prosjektleder i Masiv har vært veldig bra, sier hun.

Helsesekretær Henny Karin Fjeldheim mener de nye lokalene har flere fordeler.

– Det er viktig å ha det lyst og godt. Vi har tro på at pasientstrømmen vil flyte bedre her, og pasientene kan henvende seg til oss i et lukket rom. Det er en fordel, sier hun.

Nå håper de ansatte at busstraseen legges om, slik at det blir enklere for pasienter som er avhengig av buss å ta seg fram.

– Hvis bussene kjører forbi oss og videre til Solbakkane, så kommer vi til å ligge veldig sentralt. Slik det er nå, er det litt langt å gå fra bussholdeplassen for noen av de som kommer til oss, sier Jørund Øygarden.